Süti vásárra készült a héten ez a finomság és már hozom is Nektek a receptet, hogy Ti is el tudjátok hétvégén készíteni.
Nagyon puha, nagyon könnyű a tésztája, nagyon finom és mint itt általában minden recept, szuper egyszerű elkészíteni. 🙂
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1 kk őrölt fahéj
- csipet só
- 2 banán + 1 a tetejére
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 1 mk őrölt vanília
- 1 tk cukrozatlan holland kakaópor
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.
2 banánt összetörök villával egy kézi habverővel (nem elektromos) hozzákeverem az olajat, a tejet, amikor már szép sima mehet bele a tojás, a vanília, alaposan kikeverem, hozzáforgatom a lisztes keveréket és egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntöm.
A végén kb 3 evőkanálnyi tésztát a tálban hagyok, hozzákeverem a kakaóport és ezt is a kenyérformába csorgatom, egy saslikpálcával szétkeverem benne.
Egy banánt hosszában kettévágok, a tészta tetejére fektetem és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.



