Imádom ezt a receptet. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Van, hogy bepácolok egy nagyobb adagot és ebédre, majd vacsorára vagy esetleg másnap ebédre is csak gyorsan kisütöm és már lehet is frissen melegen falatozni.

Igazi mentőöv a rohanó hétköznapokon.

Összetevők

80 dkg csirkecomb filé
3 ek pikáns dijoni mustár
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3 tk méz
50 dkg brokkoli
Ízlés szerint só

Elkészítés

A csirkecombot vékony csíkokra vágom, sózom, hozzáadom a mustárt, az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, összekeverem és egy felforrósított serpenyőben szép pirosra sütöm. Süthetjük azonnal is, de be is tehetjük néhány órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe pácolódni.

Amikor már szépen megsültek a csirkecsíkok, meglocsolom a mézzel, hozzáadom a gőzölt vagy megfőtt brokkolit, összeforgatom és forrón kínálom.

én csak így szoktam enni, de ha szeretnétek hozzá köretet jól illik hozzá párolt jázminrizs, kuszkusz, vagy pirított tészta.