Gyorsan kész, nagyon finom, mutatós és ezzel az elkészítéssel biztosan vajpuha lesz a szűz, nem keményedik meg, nem lesz száraz.

Hozzávalók:

  • 15 dkg Ammerlander vaj
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 tk aprított friss rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 4 dl cukrozatlan habtejszín
  • 15 dkg reszelt Ammerlander trappisat sajt
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajhoz adom az aprított petrezselyemzöldet, a rozmaringot, a zúzott fokhagymát és egy villával alaposan összekeverem.

A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd a másik oldaláról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal, kiklopfolom, sózom, borsozom, majd megkenem a fűszervajjal, feltekerem és tetszőleges vastagságú tekercseket vágok belőle, melyek végeit megtűzöm egy fogpiszkálóval.

Felhevített serpenyőben néhány perc alatt elősütöm a tekercseket, majd hőálló tálba teszem, befedem benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

A visszamaradt fűszeres vajhoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított gombát, megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom, reszelt sajtot és kiforralom.

A megsült tekercseket, ízlés szerint burgonyapürével, staekburgonyával, a sajtos gombaszósszal meglocsolva kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

[mpc_vc_deco_header type=”h2″ align=”center” text=”Kedvenc termékeink”][mpc_vc_products_slider type=”random” columns=”4″ category=”all” tag=”all” hide_out_of_stock=”1″ autoplay=”true” speed=”3500″]

Összetevők

15 dkg Ammerlander vaj
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 tk aprított friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
60 dkg sertésszűz
1 fej vöröshagyma
50 dkg csiperke gomba
4 dl cukrozatlan habtejszín
15 dkg reszelt Ammerlander trappisat sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajhoz adom az aprított petrezselyemzöldet, a rozmaringot, a zúzott fokhagymát és egy villával alaposan összekeverem.

A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd a másik oldaláról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal, kiklopfolom, sózom, borsozom, majd megkenem a fűszervajjal, feltekerem és tetszőleges vastagságú tekercseket vágok belőle, melyek végeit megtűzöm egy fogpiszkálóval.

Felhevített serpenyőben néhány perc alatt elősütöm a tekercseket, majd hőálló tálba teszem, befedem benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

A visszamaradt fűszeres vajhoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított gombát, megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom, reszelt sajtot és kiforralom.

A megsült tekercseket, ízlés szerint burgonyapürével, staekburgonyával, a sajtos gombaszósszal meglocsolva kínálom.